Kezdő konyhatündéreknek is jó szívvel ajánlom ezt a receptet, mert egészen biztos sikerélményük lesz vele. Nem lehet elrontani és a fehérbor-mustár páros igazán finom, pikáns ízt ad az ételnek.
A pácoláshoz a Szárika Natúr ételízesítőt használta anyukám, amely a finom zöldségek és fűszerek keverékének köszönhetően kellemesen, de nem erőteljesen ízesítette a húst és a szaftot.
Az ételízesítőről bővebben ezen a linken lehet olvasni.
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéscomb vagy karaj
- 1 dl sűrített paradicsom
- 2 evőkanál mustár
- Szárika Natúr ételízesítő
- őrölt bors
- só
- 2 dl száraz fehérbor
- olaj
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk. A paradicsompürét kikeverjük a mustárral, az ételízesítővel, sóval, borssal és ezzel megkenjük a húsok mindkét oldalát. Fél órát - 1 órát állni hagyjuk.
Ezután olajat hevítünk egy magasabb falú serpenyőben és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Felöntjük borral, kevés vízzel majd lefedve, időnként megmozgatva puhára pároljuk. Közben pótolhatjuk a bort / vizet ha túlságosan elfőtte volna.
Szaftos hússzeleteket kell kapnunk végeredménynek, amely mellé köretként tészta illik leginkább.
Újramelegítve szerintem még finomabb mint frissen elkészítve. Bátran készítsünk belőle egyszerre nagyobb adagot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése