2015. október 29.

Sárgarépás patisszon

Andrásommal gyakran "találunk ki fejből" ebédötleteket, amikről úgy gondoljuk, hogy nagyon hamar elkészülnek. Javaslata a natúr, fűszeres sült csirkemell volt a részéről. Mivel szezonja van patisszonnak és még a kertben is megtalálható idén, ezért arra gondoltam, hogy párolt zöldséget választok köretnek mellé, méghozzá patisszont és sárgarépát. Kiegészítésként anyáék még megtoldották az ebédet egy kis grillezett sajttal. :)

Sajnos az üvegről megfeledkeztem fényképezés közben, de róla van szó :)


Hozzávalók a körethez:
2 sárgarépa,
1 zsenge kis patisszon,
kevés olaj.

A zöldségeket megpucoljuk, a patisszont felkockázzuk, a répát felkarikázzuk. Egy kisebb lábasba kevés olajat öntünk, rátesszük a répát és a patisszont. Amikor félig megpuhultak, ízlés szerint megszórjuk az ételízesítővel (kb. 1 teáskanál). Fedő alatt teljesen puhára pároljuk a zöldségeket, és jóízűen elfogyasztjuk. :)


Legközelebb azt hiszem a sárgarépás cukkínit próbálom ki köretként. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése