2015. október 2.

Grillezett sertésmáj almával és sajttal

Anyuék legújabb Vidék Íze-recept feldolgozása. Mint ahogy említettem már, a gasztromagazin szeptemberi számában rengeteg kipróbálásra érdemes receptet találtunk. Volt benne egy kecskesajtos grillezett máj, ami felkeltette anyukám érdeklődését, de mivel a kecskesajtot nem igazán szereti nálunk senki, ezért füstölt grillsajtot képzelt el hozzá. Nagyon jól tette!


A máj köztudottan megkeményedik, ha sütés-főzés előtt vagy közben sózzuk, ezért csak olyan fűszer jöhetett szóba, ami nem tartalmaz sót. A Szárika fűszerkeverékek pont ilyenek. Anyu a Magyaros fűszerkeveréket választotta, amelynek összetevői között többféle hagyma, valamint pirospaprika is található, így azt gondolta, jól fog illeni a májhoz ez az ízvilág.

Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 20 dkg grillsajt
- 2-3 db alma
- Szárika Magyaros fűszerkeverék
- olaj


A sertésmájat félujjnyi - ujjnyi szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megszórjuk fűszerrel. Az alma magházát eltávolítjuk, megmossuk, majd héjastul vékony karikára vágjuk. A sajtot felszeleteljük.

A grillrácsot megkenjük olajjal, alágyújtunk - ha elektromos, bekapcsoljuk - és egymás után megsütjük rajta a májat, az almát és a sajtot.

A májat tálaláskor megsózhatjuk. Sült burgonyával, salátával kínáljuk.


Hétvégére gyönyörű őszi időt jósolnak, még nem késő grillezni egyet a szabadban! Nagyon gyors és egyszerű fogás lehet ebből az almás-sajtos sertésmájból.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése