2015. október 9.

Pufi pilótakeksz

A recept címe eredetileg - ahogyan a Vidék íze magazin 2013. áprilisi számában megjelent - nem ez volt, hanem csak simán pilóta keksz. Ám miután anyukám megsütötte és megláttam, hogy ilyen mókás külsejük lett, rögtön az jutott eszembe, hogy illő lenne átkeresztelni.

Nagyon jól mutattak egymás mellett, a tálcára sorakoztatva. Katonás rendben várták, hogy elfogyasszuk őket. Természetesen aki a bolti pilóta keksz ízét, állagát várja ettől a sütitől, csalódni fog, mert nem egészen olyan. Viszont nagyon finom, omlós tésztájú, édes krémmel összeragasztott teasütemény lesz a végeredmény.


Az alábbi mennyiségből hatalmas adag készül, így bulikra, gyerekzsúrokra tökéletes!

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg vaj
- 2 tojás
- 35 dkg porcukor
- 1 kg liszt
- 1,5 dkg szalakáli
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor



A porcukrot, a tojásokat és a vajat egy tálba tesszük, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szalakálit és a tejet és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót.

Körülbelül egy órán át pihentetjük, majd lisztezett felületen néhány milliméter vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, majd 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Addig ismételjük míg az összes tészta el nem fogy.



Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kakaóport is. A kihűlt kekszeket összeragasztjuk a krémmel.

Azonnal fogyasztható, de ha néhány napot áll, még finomabb lesz!


Nálunk elfogyott mind. Lehet játszani a vastagságával, vékonyabbra, vastagabbra is nyújthatjuk a tésztát, kinek melyik verzió jön be jobban. Az íze mindenhogyan nagyon jó!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése