2015. június 10.

Házi, diabetikus eperfagylalt

Itt egy diétás finomság, ami igazán nyárra való. Rita ismét alkotott, be is mutatom nektek. :) Nekem is nagyon bejön ez a recept, mert csupa jó dologból áll össze, így lehet, hogy valamelyik nap így a nagy melegben el is készítem. Más gyümölccsel is jó lehet, akár több ízben is készíthetjük. :)


Íme a hozzávalók:
1,5 l habtejszín,
490 g eper,
171 g mascarpone,
2,5 tk Dia wellness 1:4 édesítő.

Az elkészítése:
A habtejszínt felverjük a habfixálóval, hozzáadjuk a mascarpone-t, az édesítőszert és az epret. Rövid idő alatt összedolgozzuk a hozzávalókat. Az eper egy része püréssé válik, de maradnak benne szép nagy eperdarabok is (aki nem kedveli így, turmixolja meg). Rita műanyag edénybe öntötte a masszát, és a fagyasztóba tette.


Azt írta még Rita, hogy azért "kaotikusak" a hozzávalók arányai, mert maradékokat használt fel, lehet rajtuk némileg változtatni. Az egész adag 1140 gramm lett, amiben összesen 44,56 szénhidrát van. Ez a fagyi teljesen egészséges és adalékmentes. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése