2015. június 19.

Csalamádé Esztitől

Igazi nyári csalamádé, friss zöldségekből, nem tartósított! Néhány éve kóstoltam Esztinél és azóta is örülök, ha éppen ezt csinál, amikor megyünk hozzájuk. Múltkor ők töltöttek nálunk egy hosszú hétvégét és a füstölt sajtos sárgarépakrém mellett még egy nagy adag csalamádé is volt a csomagjában. A kerti partira nagyon jól is jött, hiszen grillezett húsokat is sütöttünk és tökéletes saláta volt melléjük.

Eszti receptje alapján szép nagy adagot tudunk készíteni a hozzávalókból. Néhány hétig eláll a hűtőben, ha nem fogy el 1-2 nap alatt, de érdemes inkább frissen, ropogósan fogyasztani. Nagyobb létszámú összejövetelekre ajánlott. Eszti mindig csomagol belőle rokonoknak, barátoknak. Maguknak csak annyit tart meg, amennyit rövid időn belül megesznek.


Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 5 fej vöröshagyma
- 2 kígyóuborka
- 2 piros színű paprika
- 3-4 tv paprika
- 2 sárgarépa
- víz
- cukor
- ecet
- só

Minden zöldséget megtisztítunk és vékonyra szeletelünk. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálban sóval bőven megszórva összekeverjük az egészet.


Amíg áll, elkészítjük a salátalevet. Kb. 2 liternyi vizet sóval és ecettel ízesítünk - ízlés szerint - és addig kevergetjük amíg a cukor teljesen feloldódik benne. A zöldségekből kicsavarjuk a sós levet, áttesszük egy másik tálba és leöntjük a salátalével.

Fogyasztás előtt hagyjuk állni néhány órát hideg helyen, hogy az ízek összeérjenek.

Köszönöm a receptet és a hatalmas adag csalamádét, Eszti! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése