2016. május 30.

Pink muffin

Hol vannak már Mazsi lánybúcsúi? Hetekkel ezelőtt lezajlottak, múlt hét végén pedig már kimondta a boldogító igent is a család és a barátok nagy örömére. :) Fantasztikus esküvő volt, nagyon jó hangulattal, finom ételekkel, jobbnál-jobb süteményekkel és szuper társasággal.

Amint lesznek fotóim, írok róla egy kicsit hosszabb beszámolót!



De addig is pótolom lemaradásaimat. Már múlt héten ígértem a Facebook oldalunkon, hogy hamarosan olvashatjátok Ági pink muffinjának receptjét, amelyet Mazsi első lánybúcsújára készített. Igazi csajos süti, nemcsak a színe miatt, hanem mert olyan finom, könnyed, habos, gyümölcsös. Nekem nagyon ízlett, főleg azért mert Ági csokipasztillákat is elrejtett bennük. :)

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg barna cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 evőkanál folyékony málnapiros ételszínezék (Maxcolor)
- csokicsepp

Nagyon fontos: minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.



Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és a csokicseppet. A vajat a tojással, vaníliás cukorral, barna cukorral, olajjal, ételszínezékkel és tejjel keverjük habosra.

Dolgozzuk egynemű masszává a két keveréket. A muffinformát béleljük papírkapszlival és töltsük meg egyesével a tésztával. (Vagy kapszli nélkül a szilikonos muffinforma mélyedéseit.)

200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni.



Hozzávalók a díszítéshez:
- 250 ml habtejszín
- pár csepp folyékony málnapiros ételszínezék (Maxcolor)
- pici vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
- áfonya

A tejszínt a cukrokkal verjük kemény habbá, majd dolgozzuk hozzá az ételszínezéket is. Kanállal adagoljunk belőle minden egyes kihűlt muffin tetejére, végül helyezzünk rá 1-1 szem megmosott, megszárított áfonyát.

Rendezzük tányérra és már kínálhatjuk is a vendégeknek.


Ugye milyen gyönyörűek? :) Köszönöm a receptet és a fotókat, Ági!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése