2016. május 20.

Epres zselékosárka

Ági remekműve Mazsi első lánybúcsújára. Amilyen egyszerű, olyan finom. Az ötlet tulajdonképpen egy egészségügyi jótanácsból alakult. Áginak ugyanis kerékpáros balesete volt két éve, amely során súlyosan megsérült a térde. Szerencsére rendbejött, ám saját bevallása szerint még mindig nem 100%-os a sérült lába.


A zselatin köztudottan porcépítő, és jó hatással van az ízületekre. Miért ne lehetne eperrel párosítani és finom desszertet készíteni belőle? :) Így hát Ági kitalálta, hogy saját magát is gyógyítja és nekünk is örömet szerez a gyümölcsös kosárkákkal.

Mindössze négy dolog kell hozzá: eper, étkezési zselatinpor, víz és - lehetőleg szilikonos - muffinsütő forma. Na meg egy hűtőszekrény, ahol pihenhet egy éjszakán keresztül az édesség.


Hozzávalók:
- 20 g étkezési zselatin
- 1,5 dl víz
- eper

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A muffinsütő forma mindegyik mélyedését félig töltjük a gyümölccsel.

A zselatint egy lábasban elkeverjük a hideg vízzel és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Forrásig hevítjük, közben kevergetjük. Kissé kihűtjük, majd egyenlően elosztva beleöntjük az eperrel töltött mélyedésekbe.

Egy éjszakára (vagy néhány órára) hűtőbe helyezzük a formát, hogy jól megdermedjen a zselatin. Ezután óvatosan kifordítjuk a formából és tányérra rendezzük.


Nagyon finom és bármilyen gyümölccsel elkészíthető! Akár vegyesen is variálható: eper-áfonya, narancs-banán, málna-szeder, hogy csak néhány példát említsek.

Köszönöm a receptet, Ági!

Ahogy a fenti képen látható, néhány finomság még bejegyzésre vár. :) Ági pink muffinja és az én epres sajttortám lesz a következő kettő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése