2015. július 20.

Narancsos-vaníliás limonádé

A legfinomabb hűsítő ebben a nagy kánikulában! Manapság már ezerféle limonádét lehet kapni a vendéglátóipari egységekben, hiszen a fröccs és a házi szörpök mellett ez is nagyon divatos ital lett. Bevallom őszintén, én nem tartom limonádénak azt az üdítőt, amelybe valamiféle szirup kerül ízesítésként. Az nálam már inkább a szörp kategóriába tartozik. A limonádé számomra egy citromos alaplé amelybe a különféle ízhatások eléréseként más friss gyümölcs levét facsarjuk.


Persze ez lehet, hogy csak az én véleményem. Mindenesetre mi otthon nem iszunk másfajta limonádét, csak ezt. Évekkel ezelőtt egy közeli vendéglőben ittunk először egy-egy nagy pohárral ilyen narancsos-vaníliás limonádét, azóta Imi minden nyáron elkészíti. Leírom, hogy ő mit szokott beletenni, de természetesen mindenki ízesítse úgy, ahogy szeretné. Kicsit savanykásabban, édesebben, több vagy kevesebb darabolt gyümölccsel, bárhogy!


Hozzávalók:
- 1,5 - 1,7 liter (ásvány)víz
- 2,5 db narancs leve
- 2 db citrom leve
- fél narancs darabolva
- fél citrom darabolva
- fél lime darabolva
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál cukor

A narancsok és citromok levét kifacsarjuk és egy kancsóba töltjük. Hozzáadjuk a megmosott, kis darabra vágott gyümölcsöket, a kétféle cukrot és felöntjük vízzel. Jól összekeverjük és hűtőszekrényben legalább 2-3 óráig hűtjük. Jéghidegen a legfinomabb!


Pohárba töltve díszíthetjük menta és citromfű levélkével. Adhatunk hozzá jégkockát is, de ha megfelelően le van hűtve, felesleges. A vaníliás cukrot helyettesíthetjük 1-2 mokkáskanál vanília kivonattal.

Egészségünkre! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése