2015. július 9.

Mascarponés túró rudi torta

No kérem szépen, ez egy olyan süti, de olyan... Aki nem szereti a kekszet... vagy a túró rudit.. vagy a mascarpone-t... vagy a mézet... esetleg a tejfölt..., az most forduljon el, nem neki való ez a recept. Aki viszont szereti, ahogy én, az mindenképpen készítse el, mert nagyon finom, és nem mellesleg még látványos is. :)


Ezt a tortát Anya és Apa szülinapjára sütöttük meg Andrásommal, és már másnap elfogyott, ami biztatóan hangzik, én úgy gondolom. Vagyis tulajdonképpen kevés volt ahhoz képest, milyen jó. :)

Ha kedvet kaptatok hozzá, ezekre van szükség:
25 dkg darált háztartási keksz,
15 dkg margarin,
2 ek. méz,
7 db túró rudi,
15 dkg cukor,
50 dkg mascarpone,
1,5 ek. liszt,
3 db tojás,
2 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 ek. tejföl.

Andrásom tökéletes kekszlapogatása :)

A kekszet jól összekeverjük az olvasztott margarinnal és a mézzel, majd egy 26 cm átmérőjű, margarinnal kikent tortaforma aljába szépen beleegyengetjük, kanál segítségével lenyomkodjuk.
A mascarpone-t kikeverjük a cukorral, aztán hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat.


A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és lazán a masszához keverjük. Az így kapott töltelék felét rákenjük a kekszes alapra, majd a tetejét kirakjuk a félbe vágott túró rudikkal. Most a töltelék másik fele következik, amit simára kenünk a rudik tetején.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sütjük. A sütési idő felénél le kell fedni sütőpapírral, hogy nehogy megégjen.
Miután teljesen kihűlt a torta, óvatosan levesszük róla a formát. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Íme, így szeletel az én szülinapos Anyukám :) Nagyon sok boldog szülinapot itt is, Anya és Apa! :)


Az eredeti receptet a receptneked oldalán találtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése