2015. április 14.

Lusta pizza

Imádod a pizzát, de nincs időd órákig várni és keleszteni? Semmi vész, itt a lusta pizza receptje! :) Péntekenként szerencsére viszonylag korán végzünk Andrásommal a munkahelyünkön, és kellett egy étel, ami olyan gyorsan megvan, hogy utána még van idő takarítani, meg elmennem zumbázni. :) Andrásom javasolta ezt a receptet, és nem csalódtunk. Köszönet érte a Rupáner-konyha blognak!

Balra, lent néhány kocka alma van, Andrásom kísérlete :)

A tészta elkészítéséhez szükség lesz egy 2,5 dl-es bögrére, valamint az alábbiakra:
2-2,5 bögre liszt,
2/3 bögre víz,
2 ek. olaj,
1 tk. só,
1 tk. cukor,
1 csomag porélesztő,
tetszőleges fűszerek - mi egy csapott kk. oregánót, fokhagymaport, kakukkfüvet és bazsalikomot használtunk.


A vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Kezdetnek 2 bögre lisztet, a sót, az olajat és a fűszereket egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukros-élesztős vizet. Először villával dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd ha szükséges, a maradék liszt hozzáadásával gyúrjuk őket össze. Annyit adjuk hozzá a lisztből, hogy ne ragadjon a tésztánk. 
Várjunk csupán öt percet pihenésképpen, addig melegítsük a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk a tésztát egy gáztepsibe, sütőpapírra. Tegyünk a tésztára paradicsomszószt, felkockázott sonkát, vagy más felvágottat, nem túl apróra vágott lilahagymát, reszelt sajtot. Egyébként bármilyen feltéttel elkészíthető, érzésem szerint hamarosan el is készítjük újra, más ízben. :) A lilahagymát Andrásom javaslatára vágtam fel az aprítóval, de nagyon jó ötletnek bizonyult, mert így könnyebb vágni és enni is, mint amikor nagy karikákban van a pizzán. 


Ha minden rajta van a tésztán, amit gondoltunk, toljuk be a sütőbe kb. 20 percre, aztán kicsi hűlési idő után fogyasszuk egészséggel! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése