2015. április 28.

Húsos-sajtos lepény

Csak néhány percem van erre a bejegyzésre, de igazából elég is lesz ennyi, hogy megosszam veletek ennek a finom kis ebédnek vagy vacsorának valót. :)
Valamelyik nap mozzarellát vettem, így ahhoz kerestem receptet. Meg is találtam ezt a Receptneked oldalán, úgyhogy elkészítettük Andrásommal részemre, két ebédre. :)


Szükség van az alábbiakra:
40 dkg darált hús,
1 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
1 kk. só,
kevés őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
2 ek. zsemlemorzsa,
4 ek. trappista sajt,
1-2 paradicsom,
1 mozzarella sajtgolyó.

Előtte
Utána
 A darált húst, a tojásokat, az aprított petrezselymet, a reszelt trappistát, az őrölt borsot, a zsemlemorzsát, valamint az összezúzott fokhagymát jól összedolgozzuk.
Egy 23 cm-es átmérőjű, vagy annak megfelelő sütésálló tálat, jénait vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. Az előbb összeállított húsos masszát nyomkodjuk bele a formába/tálba. Vágjuk karikákra a paradicsomo(ka)t és a mozzarella golyót, felváltva rakosgassuk a húsos massza tetejére őket.
180 fokos sütőben, hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt elkészül. Amikor bugyog az olvadt sajt és pirul a tetején, már jó lesz. :)


Nagyon finom étel, megy hozzá a péksütemény, a rizs, de az eredeti recept salátát is ajánl hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése