2014. május 24.

Barackos husi

Szokás szerint elmaradásom van. A barackos husit Anyák napjára készítettük Andrásommal, de szerintem nem "idényétel", holnap is nyugodtan meg lehet csinálni könnyű vasárnapi ebédnek. :) Tavaly tortát sütöttünk, idén a konyha közelébe se engedtük anyát, csak pihenhetett és moziba mehetett apával. :) 

A recept egy kicsit módosult már az évek során, mert úgy emlékszem biobarackot meg ilyesmiket írt eredetileg, meg a neve is kicsit más volt, de nekünk így tetszik. :) Ezt az ételt tanultam meg azt hiszem először készíteni még úgy 10 évvel ezelőtt. Könnyű, finom és recept nélkül is simán megy. Nem akartam valami új, és számomra komplikált receptet választani, inkább biztosra mentem.


Ez az adag 6 főre készült, mindenkinek 2 szelet hússal számolva és úgy, hogy 3 főnek másnapra is maradjon.  
Hozzávalók (nagy evészetre):
18 szelet karaj
2 konzerv barack
kb. 1/4 kg trappista sajt
kevés liszt

olaj a sütéshez


 A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, kicsit megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalukat gyorsan fehérre sütjük. Amikor az utolsó is megvan, lejjebb vesszük a gázt, visszapakoljuk az összes húst az edénybe és felöntjük annyi vízzel, hogy nagyjából ellepje a husikat. Vigyázzunk a forró olaj és a víz találkozására! Én le is veszem a tűzről a fazekat, amíg pakolom vissza a hússzeleteket, hogy ne égjen le az alsó két szelet, a húsra önteni biztonságosabb a vizet. :)

Fedő alatt puhára pároljuk a húsokat, majd egy tepsiben elhelyezzük őket egymás mellett. Alájuk öntünk a fazékban maradt vizes-olajos vízből, az is tovább puhítja majd a húst. A hússzeletekre barackokat helyezünk (amennyi elfér rajtuk), majd mindet befedjük sajtszeletekkel ügyesen, hogy minél kevésbé potyogjanak le a barackokról. Nagyjából 20 perc alatt, 180 fokon barnára sütjük a sajtot a húsokon.


Nagyon jól megy az édeskés barack a sajthoz és a húshoz, érdemes kipróbálni! Mi mindig krumplipürét készítünk hozzá köretnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése