2014. március 5.

Kacsacomb mandulás aszalt szilvával és hagymás krumplival

Szoros barátságot még nem kötöttünk így családilag a kacsahússal, de ez a recept egy újabb lépés kapcsolatunk továbbfejlesztése érdekében. :)
Történt ugyanis, hogy anya nagyon szép kacsacombokat látott a hentesnél. Úgy gondolta, hogy itt az ideje nekifutni egy jó kacsás ételnek, amit a Vidék Íze magazinból választottunk ki.
Az eredmény a képeken látható, a recept alapján pedig mások számára is elkészíthető. :)


Hozzávalók:
4 darab kacsacomb,
só,
bors,
majoránna,
1 gerezd fokhagyma,
12 db aszalt szilva,
4 dl száraz vörösbor,
12 szem mandula (nekünk csak szeletelt mandulánk volt otthon),
1 evőkanál cukor,
1 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
olaj


A kacsacombokat sózzuk, borssal és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majoránnával megszórjuk, és egy napig a hűtőben állni hagyjuk. Másnap egy magasabb falú tepsibe tesszük, 1,5 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedve 120 fokos sütőben 2 órát sütjük. A fóliát eltávolítjuk, a folyadékot leöntjük, majd 200 fokos sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük.


Az aszalt szilvákat a vörösborban felforraljuk, majd leszűrjük, a bort félretesszük. A mandulát 200 fokos sütőben 3 percig sütjük, majd az aszalt szilvákba töltjük. A vörösborhoz hozzáadjuk a cukrot, majd lassan visszaforraljuk, besűrítjük. A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és áttörjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd az áttört burgonyához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. A sült kacsacombot a burgonyával és az aszalt szilvával tálaljuk.


Nemcsak finom, hanem igazán esztétikus étel lett, különösen attól, hogy anyáék formázóval tálalták a hagymás krumplit. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése