2015. november 19.

Lecsóval töltött csirkemell

Ha nagyon ügyesek voltunk és július-augusztusban gondoltunk a téli hónapokra és tettünk el néhány üveg lecsót a legfinomabb érett, magyar paprikából, paradicsomból, akkor a hidegebb időben sem kell nélkülöznünk a lecsós ételeket.

De persze a frissen készült lecsó az igazi, ezt én már évek óta tudom... :) Mindenesetre itt egy jó alternatíva télre-nyárra a lecsókedvelők részére.


Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kisebb hagyma
- 3 paprika
- 1 csípős zöldpaprika
- 2 nagyobb paradicsom
- só
- őrölt bors
- 4 egész csirkemellfilé
- 2 tojás
- olaj

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és egy kisebb lábasban zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, megfuttatjuk rajta. Majd belekeverjük a karikára szelt paprikát és darabokra vágott paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük. Közepes tűzön, időnként megkeverve roppanósra pároljuk.  A tojást egy kis tálba ütjük és villával felverjük. Ráöntjük a lecsóra és összefőzzük. Langyosra hűtjük.


Közben a csirkemelleket éles késsel felszúrjuk, zsebeket gyártunk rajta. A langyosra hűlt lecsóval megtöltjük és hústűvel összetűzzük a nyílásokat.

A batyukat sóval, borssal megszórjuk, bedörzsöljük. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a csirkemelleket, közepes tűzön körbepirítjuk minden oldalukat. Lefedve puhára pároljuk.


Petrezselymes vagy kakukkfüves burgonyával a legfinomabb. Ha maradt ki a tojásos lecsóból, körítésként azt is feltálalhatjuk hozzá. Ha színesíteni akarjuk a tölteléket, különféle színű paprikákból készíthetjük.

A receptet anyukám a Meglepetés Konyha magazin 2014/4. számában találta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése