2015. március 16.

Medvehagymás joghurtban pácolt csirkemell

Nálunk a piacon már 2-3 hete megjelent a friss medvehagyma. Egyelőre még csak kisebb leveleket lehet kapni, de hamarosan lépten-nyomon hatalmas csokrokban fogják árulni. Szeretjük ezt az időszakot, hiszen néhány éve felfedeztük magunknak a medvehagymát és azóta mindenféle változatban elkészítettük már.

Biztosan emlékeztek, olvashattatok nálunk a medvehagymás pogácsáról, a medvehagymás-kolbászos háromszögekről, a medvehagymás tekercsről, sőt még salátáról is. Pótolnunk kell a levesről szóló bejegyzést, mert bár már az is sokszor készült, még soha nem írtunk róla. Most pedig egy főétel fog következni, amelynek főszereplője mi más is lehetne, mint a medvehagyma?


Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nagyon-nagyon vigyázzunk, mit veszünk meg vagy mit szedünk le saját kezűleg, mert a medvehagyma és a gyöngyvirág levele nagyon hasonló, a különbség mégis súlyos következményekkel járhat! A gyöngyvirág levele ugyanis mérgező, halált okozhat! Ezen az oldalon találhattok egy kis segítséget ahhoz, hogy hogyan lehet megkülönböztetni őket.

Anyukámnak már bejáratott helye van a piacon, mindig egy idős bácsitól vásárolja, aki saját maga termeszti a fűszernövényeket, a medvehagymát is. Múltkor már vett is tőle egy kis csokrot és miután rábukkant a Mindmegette oldalon erre a receptre, elkészítette belőle ezt a finom húsételt.


Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 2 dl natúr joghurt
- 5-7 levél medvehagyma
- só
- őrölt fehérbors
- szárnyas natúr ételízesítő, például Szárika Szárnyashús fűszerkeverék
- olívaolaj

A Szárika Szárnyashús fűszerkeverékben a következők találhatók: paszternák, vöröshagyma, sárgarépa, mustárliszt, fokhagymapor, curry, fűszerpaprika, gyömbér, tárkony, rozmaring, majoránna, kakukkfű, petrezselyemlevél, kurkuma, őrölt fűszerkömény.

Illatos, finom keverék, ami nagyon feldobja a csirkemell natúr ízét. A termékről bővebben itt olvashattok.


A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szeretnénk kissé ki is klopfoljuk. Megszórjuk sóval és a fűszerkeverékkel.

A medvehagymát apróra vágjuk, a fehérborssal és kevés sóval elkeverjük a joghurtban. A csirkemellek mindkét oldalát megkenjük a keverékkel. A húst egy jól záródó edénybe tesszük, ha maradt a medvehagymás joghurtból azt is öntsük rá. Fedjük le az edényt és tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy egész napra.

Kevés olívaolajat forrósítsunk egy serpenyőben, a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát süssük át rajta. A tálban visszamaradt joghurtot adjuk hozzá és forraljuk össze a csirkemellel. Azonnal tálaljuk.


Egyszerű, gyorsan elkészíthető ízletes étel, salátával, zöldségkörettel könnyű vacsorának is megfelelő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése