2018. május 29.

Madártej szelet

Az a bizonyos krémesnek tűnő sütemény, ami krém nélkül lesz ilyen szép réteges. Tesóm névnapjára készült és nagy sikert aratott. Anyukám mondjuk, amikor elolvasta a receptet, el nem tudta képzelni, hogy egy sima, összekevert tésztamasszából sütés után hogyan lesz ilyen krémmel megtöltött hatású süti. 


Apukám viszont azt mondta, hogy sima ügy: lassan sül, rétegenként, úgyhogy bízzunk benne, ő megcsinálja és jó lesz. És tényleg jó lett! Néhány hozzávaló, egy órás sütési idő és máris kész egy kelendő sütemény. 


Hozzávalók:
- 8 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg olvasztott margarin
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 25 dkg rétesliszt
- 8 dl tej



A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliarúd belsejét,vaníliás cukrot, vaníliaaromát. A lisztet és a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, miközben keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a legvégén óvatosan beleforgatjuk a tésztába. 

Kivajazott, -lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben, lassan, kb. 1 óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Kihűtjük a sütit, porcukorral megszórjuk és vizes késsel szeleteljük.


Isteni finom, csak ismételni tudom magamat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése