2018. május 7.

Baba- és gyerekbarát hely: Sigil Galéria és Kávézó

Újabb baba- és gyerekbarát helyet szeretnék bemutatni nektek: a nagymarosi Sigil Galéria és Kávézót.


Múlt hét végén spontán kirándulást szerveztünk, a Dunakanyarban kötöttünk ki. Jártunk Szobon, Zebegényben és Nagymaroson is. Utolsó állomásunkon egy kávézóba szerettünk volna betérni, de későn érkeztünk, már nem volt nyitva.

Egy rövidke dunaparti sétát követően végül a Sigil Kávézóban ültünk le. Akárhányszor jártunk eddig Nagymaroson, mindig elmentünk mellette, de ez volt az első alkalom, hogy egyáltalán benéztünk az udvarára. Nagyon tetszett amit láttunk! Hangulatos terasz, árnyas udvar és ami a lényeg: rengeteg játék mindenfelé.


Dorottya egyből birtokba vette a csúszdát, a labdákat, a dömpert, a kismotort... Szóval mindent ami a keze ügyébe esett. Nehéz volt megmaradnia egy játéknál, hiszen folyamatosan másik került a szeme elé és persze mindent ki kellett próbálnia.


Különféle korú gyerekek voltak velünk egy időben ott, mindenki megtalálta a számára megfelelő szórakoztató eszközt. A műanyag játékoktól kezdve a homokozón át a trambulinokig mindenféle kincs fellelhető a Sigil Kávézó udvarán.


És ez csak az udvar! Bár a jó idő miatt a belső térben senki nem volt, a mosdót muszáj volt felkeresnem és menet közben láttam, hogy bent is zsúfolásig tele van egy nagy polc különböző játékokkal. Így hát rossz idő esetén is bátran keressétek fel a helyet akkor is ha gyerekkel vagytok!


A mosdó is igazán bababarát: pelenkázóval, fertőtlenítő spray-vel, wc szűkítővel felszerelt, tágas, kényelmesen el lehet férni benne.


Amíg a gyerekek a hatalma diófák alatt játszanak, a felnőttek kényelembe helyezhetik magukat a napozóágyakon vagy a teraszon. Finom kávékat, teákat, különféle frissítőket, süteményeket fogyaszthatunk.


Nagyon kedvesen fogadtak minket. Azonnal láttuk, éreztük, hogy szívesen látják a kisgyerekes családokat, fontos, hogy mindenki jól érezze magát náluk.


A hely nevéből adódóan nemcsak kávézóként, hanem galériaként is üzemel, kiállításoknak, zenei rendezvényeknek és különféle kulturális eseményeknek ad otthont. Ezen kívül akár kisebb családi rendezvényekre is bérbevehető.

Először jártunk a Sigil Galéria és Kávézóban, de biztos hogy nem utoljára. Nagyon tetszett amit tapasztaltunk, és ami számunkra lényeges, Dorottya is azonnal feloldódott és jól érezte magát.


Sigil Galéria és Kávézó
2626 Nagymaros
Váci út 21. (bejárat a Magyar utca felől)
+36 (20) 493 4707







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése