2018. május 14.

Krumplis bundában sült sajtos-sonkás hústekercs

Avagy az egyben sült fasírt másik élete. Családilag szeretjük a fasírtot. Egyben sütve vagy gombócként, teljesen mindegy. Egy idő után mégis unalmassá kezd válni ez a két féle variáció - bár már jónéhány újítást kipróbáltunk - újabbak után néztünk anyuval.

Ezt az egyben sütött fasírt tekercset ő készítette el még márciusban, amikor megpillantotta a legújabb Vidék íze magazinban. Megtetszett mindannyiunknak, főleg apukámnak, aki kifejezetten szereti a bundába bújtatott húsételeket.


Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg szeletelt gépsonka
- 15 dkg szeletelt gouda sajt
- 30 dkg burgonya
- 1 evőkanál liszt
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál szárított oregano
- olaj
- pirospaprika
- só
- őrölt feketebors

A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, 1 felvert tojással, zsemlemorzsával, oreganoval, mustárral. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.

Egy olajjal lekent alufóliára téglalap alakban rányomkodjuk a masszát. Befedjük a szeletelt sajttal, ezt pedig a sonkaszeletekkel. A főlia segítségével ügyesen, szorosan feltekerjük. Átemeljük egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe. A fóliát eltávolítjuk.


Megmossuk és meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük. Összekeverjük fél kávéskanálnyi sóval és 10 percig állni hagyjuk. Ezután gyengéden kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a másik felvert tojást, evőkanálnyi lisztet és ízlés szerint sót. Jól összedolgozzuk. Rálapogatjuk a hústekercsre.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 1 órán keresztül sütjük, amíg a krumplis bunda szépen megpirul.

Azonnal tálaljuk.


Nagyon  jó választás volt! A laktató, sajttal és sonkával töltött, bundázott tekercs mellé könnyű kevert salátát csinált anyu. Igazán finom párosítás. Ha még tovább szeretnénk fokozni az ízélményt, füstölt sajtot vagy füstölt sonkát rejthetünk a hústekercsbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése