2018. május 16.

Banános palacsinta étcsokoládés meggylekvárral

Most, hogy elárasztotta az üzletet az olcsó banán - 300 forint körül, sőt még az alatt is találtam - feltankoltunk belőle egy jó adagot. Aztán anyukám is vett nekünk még egy jó adagot. :) Így hát különböző felhasználási módokat kell találnom a banánnak, mert sokáig nem tárolható el, nagyon gyorsan érik. 


Tegnap banános palacsintát csináltam 3 darabból. Tulajdonképpen amerikai palacsinta jellegű, csak sokkal finomabb a belekevert gyümölcs miatt. 

Hozzávalók:
- 3 db érett banán
- 2 tojás
- kb. 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 teáskanál porcukor
- csipetnyi só
+ olaj a sütéshez

A banánokat meghámozzuk, a gyümölcsöt villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tejet, tojásokat, jól összedolgozzuk. Apránként belekeverjük a sütőporral, sóval és porcukorral összevegyített lisztet. Csomómentesre keverjük. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Ha túl híg, adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha túl sűrű, akkor tejet.


Egy palacsintasütőben teáskanálnyi olajat elterítünk és felhevítünk. Kisebbfajta merőkanállal egy-egy adag palacsintatésztát belecsorgatunk - az én palacsintasütőmben 3 db kb. 7 cm átmérőjű palacsinta tud egyszerre sülni - és néhány percig sütjük, amíg az alja halványbarnára pirul. Ekkor megfordítjuk és a másik felüket is megsütjük. Addig ismételjük amíg el nem fogy a masszánk.

A tetejére:
- meggylekvár
- étcsoki
Ízlés szerinti mennyiségben

Közben felbontottam egy évekkel ezelőtt befőzött meggylekvárt. Gondoltam egyet és elővettem egy bontott étcsokit is. A meggylekvárt egy kis edényben felmelegítettem, majd beletördeltem egy kevés csokit. Kevergetve melegítettem amíg a csokoládé nagy része beleolvadt. Langyosra hűtöttem és ezzel kínáltam a palacsintákat.


Ez a palacsinta önmagában is nagyon finom, ha nem teszünk rá semmit, akkor is garantáltan el fog fogyni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése