2018. május 22.

Baconbe göngyölt uborkás fasírt

Íme a fasírt egy újabb variációja, hogy ne mindig csak a gömb alakú meg az egyben sült változatot együk. 


Egy régi Nők Lapjában jelent meg egy hasonló recept, az adta az ötletet. Tulajdonképpen alap fasírtot akartam készíteni, de menet közben eszembe jutott a fotó amit láttam az uborkás fasírtról, és így változott át az ebédünk. :)

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db szikkadt zsemle
- víz
- só / ételízesítő
- 1 tojás
- 1 közepes fej hagyma
- 2 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál olaj
- pirospaprika
- őrölt bors
- 8 db csemegeuborka (kb. 8 cm-es)
- 8 szelet bacon
- zsemlemorzsa ha szükséges

A szikkadt zsemlét sóval / ételízesítővel elkevert vízbe nyomkodjuk, kb. negyed óráig áztatjuk. A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük, olajon megfonnyasztjuk. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, mustárt, megfonnyasztott hagymát. Belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemléket. Őrölt borssal, pirospaprikával fűszerezzük, csipetnyi sót is adhatunk hozzá, ha még szükséges. Jól összedolgozzuk. Ha túl lágynak érezzük, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.


A húsmasszát 8 felé osztjuk, minden részbe 1-1 csemegeuborkát rejtünk és vizes kézzel hosszúkás roláddá formázzuk. A roládokat körbetekerjük szeletelt baconnel.

Egy szögletes sütőtálba helyezzük a fasírtokat és alufóliával letakarjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát és további kb. 20 percig sütjük amíg aranybarna lesz.

Friss salátával, sült burgonyával a legfinomabb!



Imi is nagyon dicsérte, márpedig ha ő megdicsér valamit, akkor az tényleg jól sikerült. Ici-pici módosítás és máris mennyivel másabb étel kerül a tányérra mint egy egyszerű, jól megszokott fasírtgombóc. :)



1 megjegyzés: