Tulajdonképpen amilyen finom, olyan egyszerű, nem igényel nagy előkészületet, sem sokféle hozzávalót. Pont az egyszerűségében rejlik a titka: akár egy hosszú munkanap után is gyorsan elkészíthető.
Ízlés szerint süthetjük egész, csak alsó vagy csak felső csirkecombból is. Hagyjuk rajta a bőrét, hogy megpirulhasson, ropogósra sülhessen.
Hozzávalók:
- 1 kg bőrős csirkecomb
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- sült csirke fűszersó (vagy só és őrölt bors)
- víz
A megmosott csirkecombok mindkét oldalát megszórjuk a fűszerkeverékkel (vagy sóval és borssal), majd egy sütőtálba rendezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk és a hús köré szórjuk. Aláöntünk kb. 1,5-2 dl vizet.
A tálat lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Negyed órát sütjük ezen a hőfokon, aztán mérsékeljük 180 fokra. Körülbelül 40 percig nem nyúlunk hozzá, így sütjük-pároljuk. Ennyi idő alatt elvileg teljesen megpuhul. Eltávolítjuk róla a fedőt és egy villával ellenőrizzük. Ha megpuhultak a combok, akkor most már fedő nélkül, további 10 percre toljuk vissza a sütőbe és grill fokozaton pirítsuk meg a bőrét.
Amint elkészült, tálalhatjuk is a kissé besűrűsödött szaftjával és a krémesre puhult zöldségekkel együtt.
Most krumplipüré készült mellé, de sült burgonyával és párolt rizzsel is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése