2016. október 18.

Pizzás tekercs

Múlt hétvégén Vépen és Szombathelyen jártunk kedves rokonainknál, barátainknál. Imi keresztanyuja ismét sok-sok finomsággal várt minket - mint mindig -  két nap alatt legalább két kilót híztunk. Ha nem többet... :) Persze a hét elejére is ellátott minket ennivalóval, rengeteg dobozkába csomagolt ételt hoztunk magunkkal.

Ági, a szomszédasszonya sem hagyott üres kézzel elindulni minket. Finom csokis-aszalt gyümölcsös muffint és pizzás tekercset tett a csomagunkba, úgyhogy igazán nem panaszkodhattunk. :)

Hazaérve le is fotóztam a pizzás tekercset és gyorsan elkértem Ágitól a receptet, annyira ízlett.


Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg liszt
- 2 egész tojás
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 4 dl tej
- 1 teáskanál só
- 2 dl étolaj
+ ízlés szerint oregano, bazsalikom

A töltelékhez:
- sonkaszeletek
- baconszeletek
- reszelt sajt
- kukorica
- szalámi
- pizzaszósz
- ketchup
stb....
+ a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt



2 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős és a maradék tejet, sót, étolajat és a fűszereket. Alaposan kidagasztjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett felületre borítjuk, 4 részre osztjuk, cipókat formálunk belőle. Egyesével kinyújtjuk, hosszúkás téglalap alakúra. Megkenjük pizzaszósszal vagy ketchuppal, megrakjuk ízlés szerint sonkával, szalonnával, szalámival, reszelt sajttal, kukoricával, vagy bármivel amit jónak látunk. Felcsavarjuk mint a kakaós csigát és háromszög alakú tekercseket vágunk belőle. Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben készre, pirosas-barnásra sütjük.



Köszönöm szépen a kóstolót és a receptet, Ági! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése