2016. szeptember 26.

Könnyű almatorta

Eredetileg olasz almás pite néven fut ez a süti az interneten, rengeteg Facebook-os ismerősöm osztotta meg receptjét az elmúlt héten. Gondoltam, ha már mindenkinek ennyire tetszik, én is megcsinálom.

Viszont én átkereszteltem, mert úgy gondolom, hogy a könnyű almatorta név jobban illik hozzá két okból is. Az egyik, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető. A másik pedig az hogy tényleg olyan könnyed, lágy tésztájú süti. Engem egyáltalán nem pitére emlékeztet, inkább egy nagyon puha, piskótaszerű tésztára. Imi azt mondta rá, hogy "krémes", vagyis tényleg nem tömör, inkább habszerű az egész sütemény.


Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 dl tej
- 4-5 db alma
- 1 csipet só

+ a tetejére: barna cukor és fahéj

A lisztet egy tálban összekeverjük a vajjal, cukorral, tojásokkal, citromhéjjal, sütőporral, vaníliakivonattal és tejjel. Egynemű tésztát kell kapnunk. Egy-másfél megtisztított almát felkockázunk (magházát kivágjuk) és hozzákeverjük a masszához. 

Egy kerek sütőtálat kivajazunk-lisztezünk vagy sütőpapírral béleljük és beleöntjük az almás tésztát. A többi almát szintén megtisztítjuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk majd felszeleteljük. A szeleteket körben elhelyezzük a torta tetején. A barna cukrot elkeverjük a fahéjjal és megszórjuk vele a tortánkat.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre, barnás-aranyszínűre sütjük.


Langyosan és hidegen is nagyon finom sütemény! A tésztájába sütött, kockára vágott alma igazán krémessé és ízletessé teszi. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése