2015. december 21.

Fűszeres paradicsomos-kukoricás virsli

Vannak olyan ételek, amelyek egy ideig nagyon sűrűn terítéken vannak nálunk, aztán valami miatt évekre elfelejtődnek. Ilyen ez a fűszeres paradicsomos-kukoricás virsli is, amit apukám régebben gyakran készített nekem, mert tudja, hogy imádom a kukoricát. Aztán egyszer csak elmaradt, utána jött a dödölle és a tócsni őrület és a kukorica feledésbe merült. Múlt héten azonban, a legnagyobb karácsony előtti pörgésben apukám újra meglepett vele, amikor munka után mentem át hozzájuk.  És ugyanolyan jólesett mint évekkel ezelőtt! :)


Az eredeti recept egy újságból kitépett lapon található anyukám receptgyűjteményében, de nem derül ki róla, hogy melyik újságból származik. Talán egy régi Nők Lapja lehetett. Mindenesetre nagy becsben van tartva, szépen le van fűzve.

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 póréhagyma fehér része
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál csípős paprikakrém vagy ízlés szerint chilipor
- 1 csipet szárított kakukkfű
- só
- őrölt bors
- 60 dkg főtt csemegekukorica vagy konzerv
- 4 pár virsli


Az olajban megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát és az áttört fokhagymát. Ráöntjük levével együtt a felaprított paradicsomot. Cukorral, kakukkfűvel, paprikakrémmel, sóval, borssal ízesítjük. Erős tűzön, félig lefedve sűrűre főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd beleforgatjuk a (főtt) leszűrt kukoricát. Néhány perc alatt összeforraljuk.

A virsliket sűrűn bevagdaljuk és a paradicsomos kukoricában 4-5 percig forrósítjuk, vagy grillsütőben ropogósra sütjük és tálaláskor a kukorica tetejére helyezzük.


Ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető ez a finom, laktató étel. Ebédnek, vacsorának egyaránt kitűnő. Elfoglalt háziasszonyoknak szeretettel ajánlom. A csípős paprika vagy a chili természetesen elhagyható és egyből gyerekbarát étel válik belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése