2015. május 20.

Pudingos mézes-krémes

Ahány ház, annyi féle mézes-krémes. És ez így van jól! Oldalunkon is megtalálható már egy fajta, sőt ha nagyon szigorúan vesszük, még a mézeskalács tortát is ide sorolhatom. Van aki pudingos krémmel tölti, van aki főzött lisztes-tejes krémmel és van aki kakaóssal. Létezik 3-4-5-6 lapos változata is. Bárhogyan is készül, az egyik legfinomabb és legkiadósabb süti szerintem. És én a szélét imádom a legjobban!


Mazsi kívánsága volt névnapjára ez a pudingos krémmel töltött mézes. Ehhez receptet is talált, amit innen is köszönünk Kovácsné Margónak, valóban megérdemli a dicséretet, nemcsak a családjától, barátaitól, hanem tőlünk is. :) Anyuék megsütötték és tökéletes lett! Én külön örültem, hogy eperrel díszítették, szépen is mutatott rajta.


Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál méz
- 2 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 25 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a porcukrot, a meglangyosított mézet, a tojásokat, vaníliás cukrot és gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrunk belőle.

4 egyforma részre osztjuk és lisztezett deszkán egyesével kb. 30 x 35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt aranybarnára sütjük egy tepsi hátoldalán, majd félretesszük hűlni a lapokat.


Hozzávalók a krémhez:
- 1,5 liter tej
- 5 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
+ aki szereti, 20 dkg étcsoki a bevonathoz

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és felfőzzük. Félreteszük, gyakran átkeverve kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot is. Három felé osztjuk a krémet és egymás után megtöltjük vele a lapokat.

Aki szereti, olvasztott csokival egyenletesen bevonhatja a tetejét, de anélkül is nagyon finom. Porcukorral, gyümölcsökkel díszíthetjük.

Hideg helyen pihentessük legalább 1 éjszakát, hogy jól megpuhuljanak a mézes lapok. Gyönyörűen lehet szeletelni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése