2014. február 23.

Sajtkrémleves

Az igazat megvallva nem használunk túl sok fajta sajtot étkezéseink során, tulajdonképpen egyetlen állandó sajtféle van a hűtőben, a trappista sajt, amit csak ritkán helyettesít a füstölt. Régebben nem tudtam, mi fán terem a camembert vagy az edami. Ma sem ismerek ezeknél sokkal többet, de ami késik, nem múlik. :) Főleg, ha ilyen ízletes leveskét lehet gyártani belőlük, mint ez a sajtkrémleves.


Az alábbiak szükségesek hozzá:
20 dkg füstölt sajt,
10 dkg trappista sajt,
10 dkg edami sajt,
1 vöröshagyma,
1 póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
leveskocka,
2 dl főzőtejszín,
kevés vaj,
só,
fehérbors,
fél szerecsendió reszelve



Első lépésként lereszeljük a háromféle sajtot.
A vajat felmelegítjük és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és póréhagymát, felengedjük vízzel és belekeverjük az áttört fokhagymát, a leveskockát, a szerecsendiót, sózzuk és fehérborsot szórunk rá. Pár perc múlva felengedjük a tejszínnel és újraforraljuk.
Tálaláskor a tányérba sajtot reszelünk, a leves tetejére apróra vágott póréhagymát teszünk.


Esős, borongós vasárnapon úgy vettünk észre, hogy különösen finom. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése