2014. február 21.

Húsos töltött zsemle sajtmártással

Anyukám az általunk kedvelt gasztro magazinban, a Vidék ízében talált rá erre a gyorsan elkészíthető, és még gyorsabban eltűnő ételre. :)
Azt már most elárulom, hogy egy valami nem tetszik ebben a receptben. Méghozzá az, hogy ahogy írom ezt a bejegyzést, szívesen ennék ebből a töltött zsemléből, csakhogy már mind elfogyott. :)


Az alábbiak szükségesek ahhoz, hogy ti is elkészíthessétek:
4 zsemle,
2 lilahagyma,
20 dkg füstölt száraz kolbász,
10 dkg füstölt sonka,
10 dkg darált sertéshús,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem zöldje,
kevés reszelt sajt (vagy sok, ha valaki úgy szereti) :)

A mártáshoz kelleni fog:
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
5 dl tej,
só,
bors,
10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt),
szerecsendió


Most pedig következzék az zsemlék elkészítése. A kolbászt kis kockákra vágjuk, és serpenyőbe tesszük zsiradék nélkül. Amikor kezdi kiengedni a zsírját, hozzátesszük a felaprított hagymát, a kis kockákra vágott sonkát, a darált húst, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyem zöldjét, és készre sütjük.
Kivájjuk a zsemlék közepét, összemorzsoljuk, hozzákeverjük a kolbászos-húsos töltelékhez. Púposra töltjük a zsemléket. Kis zsiradékkal kikent tepsibe pakoljuk, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt összesütjük.


A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot, sóval, borssal, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 


Ez a finom kis töltött zsemle kiválóan alkalmas ebédre, vacsorára, vagy akár egy kiadós reggelire is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése