2017. január 18.

Csokis-meggyes muffin

Meggyes muffin meggyes krémmel a tetején. Igaz, a krém elhagyható, mert anélkül is finom a süti, főleg csokiimádóknak ajánlom. Kakaón kívül étcsoki darabkák is vannak benne.

Ja, és rumos meggyel a legfinomabb! Ha nincs ilyenünk, néhány órára rumba áztathatjuk a meggyet, az is megteszi.



Hozzávalók 24 db muffinhoz:
- 24 dkg liszt
- 6 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 3 tojás
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg étcsoki
- 5-6 evőkanál magozott rumosmeggy (vagy rumba áztatott friss, fagyasztott vagy befőtt meggy)

A száraz hozzávalókat az étcsoki kivételével összekeverjük. A lágy vajat habosra keverjük a cukorral majd a tojásokkal. Hozzászitáljuk a kakaós lisztet, beleöntjük a tejet és összedolgozzuk. Végül az apróra darabolt étcsokit is beleforgatjuk.

Egy muffinformát kibélelünk papírkapszlikkal, ezeket háromnegyedig töltjük a masszával. Mindegyiknek a tetejére teszünk 2-3 szem lecsöpögtetett, magozott rumosmeggyet.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 12 db-os muffinforma esetén még egyszer megismételjük a műveletet. :)


Hozzávalók a meggyes krémhez:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 3 dl rumosmeggy lé - ha ez nincs, akkor 3 dl dobozos meggylé vagy a meggybefőtt leve kiegészítve a rummal amelybe a meggyet áztattuk
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj

A pudingport csomómentesre keverjük a meggylében. Hozzáadjuk a cukrot és sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, robotgéppel kihabosítjuk. Végül hideg helyen hagyjuk megdermedni.

Tálaláskor a krémmel díszítjük a muffinokat.


Ez a recept a hagyományos hozzávalókkal. Szénhidrát diétába illesztve pedig a lisztet kicserélhetjük Dia-Wellness -50% CH lisztkeverékre, a cukrot pedig Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi cukorhelyettesítőre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése