2017. január 15.

Bacon alatt sült almás-gesztenyés csirke

Ez a nagyon egyszerű de nagyon finom csirkeétel volt anyuéknál az egyik fogás a karácsonyi ebéden. A receptet Mazsi találta a Mindmegette oldalon, valamilyen könnyedebb étel leírását kereste, hiszen tudta hogy nálunk inkább nehezebb, marhából és sörben sült malaccombból álló menü lesz.

A recept szerint csirkemellből kell készíteni, de szerintem csirkecombból sőt akár vegyesen mellből és combból sütve is éppen olyan finom, érdemes így is kipróbálni.


Hozzávalók:
- 6 db (fél) csirkemellfilé / egész comb / akár vegyesen
- 4 nagyobb alma
- 25 dkg előfőzött gesztenye
- 1 nagy lilahagyma
- 25 dkg szeletelt bacon
- vaj
- zsálya
- rozmaring
- só
- bors



A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy nagyobb sütőtálat kikenünk vajjal. A tálba belefektetjük a megmosott, minden oldalán sózott-borsozott csirkehús darabokat, alufóliával lefedjük és 20 percre betoljuk a sütőbe.

Az almát héjastul gerezdekre - nyolcadokra - vágjuk, csumáját eltávolítjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk.

A sütőtálat kivesszük a sütőből, kiemeljük belőle a csirkehúst és az alján elterítjük az alma- és hagymadarabokat, beleszórjuk a gesztenyét is. Visszatesszük a tetejére a húst, megrakjuk vajdarabkákkal, apróra vágott zsályával, rozmaringgal. Betakargatjuk a szeletelt baconnel, a tetejére ráfektethetünk egy ág rozmaringot, további zsályával megszórhatjuk.

180 fokos sütőben sütjük további 25-30 percig.



Krumplipüré és mazsolás burgonyafánk készült mellé, de akár további köret nélkül is megállja a helyét. Ebben az esetben kicsivel több almát, hagymát, gesztenyét tennék bele, hiszen ez fogyott el leghamarabb alóla.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése