Két hete kóstoltam anyuéknál és már akkor tudtam, hogy nekem is meg kell csinálnom! Nagyon ízlett, finom, omlós volt a máj, különleges ízt adott neki a citromos pác. Na és persze az sem mellékes, hogy így a várandósságom utolsó harmadában igyekszem minél több vasat pótolni szervezetembe, méghozzá természetes forrásokból. Márpedig a máj kitűnő vasforrás.
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 1 citrom leve
- 1 kisebb csokor petrezselyem aprítva
- olaj
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3-4 zsályalevél aprítva
+ tálaláshoz frissen őrölt feketebors, só
A sertésmájat megmossuk, szárazra töröljük és vékony csíkokra vágjuk - hosszabbra-rövidebbre, ki hogyan szereti. Egy tálba helyezzük, meglocsoljuk 3-4 evőkanál olajjal, a citrom levével és megszórjuk a petrezselyemmel. Összeforgatjuk és legalább 1-2 órát pihentetjük.
Ezután a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk majd vékonyan felcsíkozzuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk és fedő alatt megpároljuk rajta a hagymát. Rátesszük a páclétől leszűrt májat, és időnként megkeverve 6-7 perc alatt készre pirítjuk. A végén megszórjuk a felaprított zsályával, frissen őrölt borssal.
Tálalás után mindenki a saját tányérján sózza ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése