2014. augusztus 10.

Krémes áfonyatorta

Ahogy az általában esetemben lenni szokott, ez a recept sem egy bonyolult darab, és természetesen a süti elkészítése sem tart hosszú ideig. Csináltam már jó pár süteményt életemben, tortát is már néhányat, de olyan nagyon kevés van, amit többször is elkészítek azért, mert akkora sikere van. Olyan pedig talán a tiramisuig csupán egy volt, aminek elkészítését kérés, követelés előzi meg. :) Ez a torta ugyanis Sógorkám, Imi kedvence. :) Legalábbis azon nasik közül, amiket én csinálok. :) Remélem idővel minden családtagomnak lesz valami kedvence a sütijeim közül. :) A főzésben még nem nagyon jeleskedek, úgyhogy ezen a téren csak később kezdek vágyni majd arra, hogy mindenki egy kedvencet válasszon. :)
Nem szaporítom inkább a szót tovább, sokkal érdekesebb ennek a finom áfonyás tortának a receptje.


Kell hozzá 25 dkg leveles tészta (az sem baj, ha dupla adag, nem ront semmit rajta),
4 evőkanál zsemlemorzsa,
75 dkg áfonya,
4 tojás,
3 dl tejföl,
15 dkg cukor,
3 evőkanál vaníliás pudingpor (én mindig 1 csomagot teszek),
1 evőkanál citromlé,
vaj a formához.



A leveles tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint előkészítjük. A fagyasztottat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, a hűtöttet 10 perccel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. A tésztát, ha szükséges, kinyújtjuk. Kivajazunk egy 24 vagy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belefektetjük a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Megszórjuk zsemlemorzsával.
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, beleszórjuk a formába. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojást simára keverjük, beledolgozzuk a tejfölt, a cukrot, a pudingport és a citromlevet. Az áfonyára locsoljuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórhatjuk mandulaforgáccsal és mentalevelekkel díszíthetjük.


Egy jó tanács: mindenképpen figyelemmel kell lenni a torta méretére és a körülötte lévők létszámára, ugyanis határozottan gyorsan fogy! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése