Ez az étel a 2 az 1-ben kategóriába tartozik, hiszen amikor ezt készítem - nagyon ritkán, már idejét sem tudom mikor ettem utoljára - akkor megvan a levesünk is jópár napra. Hiszen tulajdonképpen húslevest készítek marhanyakból, méghozzá úgy ahogyan azt már leírtam a húslevesekről szóló bejegyzésben. A különbség mindössze annyi, hogy a főtt húst nem a leves mellé kínálom, hanem felszeletelem és második fogásként tálalom.
A meggyszószt nagymamám receptje alapján szoktam készíteni. Ő nagyon finom gyümölcsszószokat csinált mindig, az alma volt a kedvencem tőle. Hidegen, melegen egyaránt szerettem. Sőt, emlékszem még egyik barátnőmnek is főzött almaszószt nagyi, annyira ízlett neki, miután egyszer megkóstolta nálunk.
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 3-4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 csapott evőkanál liszt
- víz
A magozott meggyet a cukorral és a fűszerekkel és annyi vízzel amennyi éppen ellepi felteszem főni. Forrástól számítva kb. 10 percig főzöm. Ezután a tejben csomómentesre keverem a lisztet és besűrítem vele a szószt. Még további 10 perc alatt kiforralom.
Ízlés szerint sűrítés előtt botmixerrel lehet kissé pépesíteni a gyümölcsöt, de maradjanak közte egész szemek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése