2017. március 30.

Norvég almatorta

Most hogy Dorottya babánk elérte a 6 hetes kort, sűrűbbé vált nálunk a babalátogatók serege. Múlt hét végén kedves ismerősünk, Timi jött hozzánk nagylányával, Bíborkával, akit mi utoljára 2 éves korában láttunk. Khmm.... idén érettségizik. :)

Finom és hasznos ajándékokat kaptunk tőlük. Timi saját készítésű horgolt babatakarót hozott Dorottyának, és sütött egy almatortát is. Megkaptam a receptjét, amely innen származik.

Leírom ide is, hátha valaki kedvet érez az elkészítéséhez. Megéri, garantálom! Puha, lágy tésztájú sütemény, illatos fahéjas almarakománnyal a tetején.


Hozzávalók:
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg liszt
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db alma
+ szóráshoz: fahéj, kristálycukor

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal keverjük habosra. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább. A sütőporral elvegyített lisztet is szitáljuk bele és dolgozzuk össze.

A masszát simítsuk egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.

Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el magházukat és vágjuk cikkekre. Élükkel lefelé, sűrűn egymás mellé, kör alakban elhelyezve nyomkodjuk a masszába. Fahéjjal elkevert kristálycukorral szórjuk meg a tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Ennyire egyszerű. :)



Itt pedig a gyönyörű takarót láthatjátok Dorottya babán.


Köszönünk szépen mindent Timi és Bíborka!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése