Finom és hasznos ajándékokat kaptunk tőlük. Timi saját készítésű horgolt babatakarót hozott Dorottyának, és sütött egy almatortát is. Megkaptam a receptjét, amely innen származik.
Leírom ide is, hátha valaki kedvet érez az elkészítéséhez. Megéri, garantálom! Puha, lágy tésztájú sütemény, illatos fahéjas almarakománnyal a tetején.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg liszt
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db alma
+ szóráshoz: fahéj, kristálycukor
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal keverjük habosra. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább. A sütőporral elvegyített lisztet is szitáljuk bele és dolgozzuk össze.
A masszát simítsuk egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el magházukat és vágjuk cikkekre. Élükkel lefelé, sűrűn egymás mellé, kör alakban elhelyezve nyomkodjuk a masszába. Fahéjjal elkevert kristálycukorral szórjuk meg a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Ennyire egyszerű. :)
Itt pedig a gyönyörű takarót láthatjátok Dorottya babán.
Köszönünk szépen mindent Timi és Bíborka!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése