2016. november 9.

Gombás lecsó

Bár már nincs igazán lecsószezon, mégis megörökítem ezt a receptet, mert jövő nyáron már nem fog eszembe jutni. :) Jópár lecsó receptet találhattok már oldalunkon, de mint tudjuk, ebből sosem elég!

Anyuék főzték hétvégén és nekem nagyon ízlett. Sokféleképpen ismerem a lecsót, de gombával és petrezselyemmel még nem kóstoltam azelőtt. Meg kell, hogy mondjam, egyáltalán nem tett neki rosszat ez a kis plusz.


Hozzávalók:
- 50 dkg paprika (lehet vegyesen színes is)
- 25 dkg csiperkegomba
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 nagy fej hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- késhegynyi őrölt feketebors

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A gombát a tönkjével együtt felszeleteljük, a paprikát karikázzuk, a paradicsomot nyolcadokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.



Az apró kockára vágott szalonnát egy magasabb falú serpenyőben zsírjára sütjük, rádobjuk a vöröshagymát és megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, összekeverjük és tovább pároljuk addig amíg a gomba levet ereszt. Ekkor a fedőt levéve zsírjára pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a fokhagymát, majd a tűzre visszahúzva hozzáadjuk a paprikakarikákat is. Borssal ízesítjük. Összekeverjük és kb. 10 percig főzzük. A végén hozzátesszük a paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet és további 5-8 percig rotyogtatjuk.



Na, hát ilyen jól néz ki. Friss kenyérrel, magvas pékáruval különösen finom. Én nagyon szeretem a lecsó szafjtát tunkolni, aki hasonlóképpen érez hozzám, hagyja egy kicsit bővebb lére. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése