2016. augusztus 22.

Zöldséges tócsni

Ismét egy lepényke, avagy tócsni és ismét Vidék íze recept, méghozzá a 2016. augusztusi számból. Úgy látszik, mostanában lepcsánka jár az én agyamban is és anyuékéban is. Múlt héten olvashattátok a kukoricás lepényke receptjét itt a blogon amit még régebben készítettek el és úgy gondoltam, hogy most már ideje lenne megosztani veletek a leírását. Erre múlt hét csütörtökön ezzel a zöldséges tócsnival vártak, frissen kisütve :)


Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya
- 1 kisebb cukkini
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 kápia paprika
- pár szál halványító (szár-) zeller
- 2-3 szál újhagyma
- 1 cikk fejes káposzta
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 3 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 10-15 dkg liszt
- só
- olaj a sütéshez



Héjastul félig megfőzzük a burgonyát sós vízben, majd ha kihűlt, meghámozzuk és durva reszelőn csíkokra reszeljük.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott kápia paprikát, a felaprított újhagymát, zellerszárat, petrezselyem zöldjét, a szálasra reszelt cukkinit, sárgarépát, káposztát. Ha van aprítógépünk, lényegesen gyorsabban haladhatunk a vagdosással.

Ráütjük a három tojást, hozzákeverjük a tejfölt, zúzott fokhagymát. Annyi lisztet dolgozunk hozzá, hogy ne legyen folyós a massza. Sózzuk ízlés szerint.

Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben és tenyérnyi lepénykéket sütünk benne a masszából. A lepénykék mindkét oldalát pirosra sütjük.



Egy nagy tál friss salátával is nagyon finom, de fokhagymát tejföllel meglocsolva is! Nagyobb étvágyúak köretként tálalhatják szaftos vagy grillezett húsok mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése