2013. október 14.

Kinder Bueno szelet

Mostanában fut a Kinder Bueno nyereményjátéka, amin többek között párizsi utat is lehet nyerni, így természetesen küldözgetem be a kódokat, hátha... Ehhez persze az kell, hogy minél több csokit vásároljak, mert minél több kódot küldök be, annál nagyobb a nyerési esély. De hát ez egyáltalán nem esik nehezemre, hiszen az egyik kedvenc csokim a Kinder Bueno.

Eszembe is jutott róla, hogy néhány évvel ezelőtt Eszti a süti változatával várt minket. Megtaláltam a képeket róla és a receptet, így aki nem ismerné, most elkészítheti. Nagyon mutatós és legalább annyira finom is! Én alig bírtam abbahagyni az evést, annyira ízlett. Nagyon megdicsértem Esztit, de hát ő mindig ilyen különlegességgel szokott készülni. Tavaly például a kevert kuglóffal, idén pedig a kócos krémessel ismertetett meg bennünket.


Azt hiszem, én is meg fogom csinálni záros határidőn belül. Kicsit időigényes, de egészen biztosan elfogy, nem marad belőle semmi. Akik szeretik a habos-krémes sütiket, azok repetázni is fognak belőle. Legalább háromszor. :)

Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás fehérje
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg darált mogyoró
- 1 evőkanál étolaj
+ a tetejére mogyorókrém

A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, és óvatosan belekeverjük a tojáshabba, közben belecsurgatjuk az étolajat is. A kész masszát kb. 35x25 cm-es kivajazott, -lisztezett tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tészta tetejét még melegen megkenjük mogyorókrémmel.


Hozzávalók a krémhez:
- 1 liter tej
- 6 tojás sárgája
- 35 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg csokoládé
- 50 dkg vaj

Közé:
- háztartási keksz
- tej

A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- ízlés szerint cukor

A tejben csomómentesre keverjük a tojássárgáját, a vaníliás pudingport, a lisztet és a cukrot, majd az egészből egy sűrű krémet főzünk. Elfelezzük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a krém egyik feléhez dolgozzuk. Félretessszük hűlni.

A vajat/margarint habosra keverjük és két egyenlő részre osztjuk. A sárga és a csokis krémhez dolgozunk egy-egy részt.

A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. A kekszeket szépen, egyenletesen, szorosan egymás mellé rendezzük, sehol ne maradjon üres rész. Erre jön a csokis krém. Tetejére a tejszínből, cukorból és habfixálóból vert kemény habot simítjuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük dermedni, majd felszeletelve tálaljuk.


A fenti képen egy szelet krémes társaságában látható. Tortaként is elkészíthetjük a Kinder Buenót, mindössze annyi a trükk, hogy nem szögletes, hanem kerek formában kell sütni a piskótalapot.

Én egyszer próbáltam Kinder tortát sütni, méghozzá a Pinguit Imi egyik névnapjára. Borzalmas lett, rossz élmények fűződnek hozzá. Sem a krém, sem a tortalap nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Lehet, hogy most, néhány évvel később, egy kis tapasztalattal kiegészülve újra nekiállhatnék. Végül is: ha ledob a ló, vissza kell ülni rá. :)



2 megjegyzés:

  1. Vajas keksszel is jó a süti? Mivel az puhább keksz azt is bele kell mártogatni a tejbe? KÖszi, Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem azzal is tökéletes lehet! Én belemártogatnám tejbe, ha gyorsan szeretném tálalni. Ha pedig lenne időm legalább 1 éjszakát állni hagyni, akkor nem tartanám fontosnak a tejet. :)

      Törlés