2018. április 25.

Baba- és gyerekbarát hely: Sophie & Ben Bistro

Az egész a Sophie & Ben Bistro-val kezdődött, március 16-án. Találnunk kellett egy helyet valahol bent a városban, ahol kedves ismerősökkel találkozhatunk, vihetjük magunkkal az akkor 13 hónapos Dorottyát és szinte biztos hogy nyugodtan tudunk beszélgetni amíg ő eljátszik a közelünkben. Lázas keresés kezdődött az interneten, így bukkantam erre a 6. kerületi étteremre. Gyorsan asztalt foglaltam és jeleztem, hogy egy totyogóval érkeznénk, így ha lehet a játszósarok közelében legyen az asztalunk.


Nem csalódtunk az étteremben, sőt! A végén elégedetten távoztunk. Ez után érett meg bennem a gondolat, hogy a blogon is bemutathatnék néhány általunk kipróbált és baba- valamint gyerekbarátnak talált helyet. Hátha más is kedvet kap, hogy felkeresse.




Ott tartottam, hogy asztalt foglaltunk. Megérkezésünk után megmutatták, hogy a játszósarokhoz eső legközelebbi asztal lesz a miénk. A játszósarkot pedig úgy kell elképzelni, hogy különféle korú gyerekek is jól érezhetik magukat ott, egyszerre kb. 10-en kényelmesen elférnek benne. Több játékkonyha várja őket, barkácsasztal, terepasztal, színes ceruzák és színezők hada, rengeteg játék! Készségfejlesztők, kisautók, építőkockák és még sorolhatnám. Igazi gyerekparadicsom. Dorottya azonnal feloldódott, birtokba vette a terepet, ahogyan azt a képeken is láthatjátok.


Amíg ő játszott megrendeltük az ételeket. Fentebb láthatjátok a New York burgeremet. Minden hamburger mellé jár burgonya és káposztasaláta is. Aki nem szeretne hamburgerezni, az is biztosan tud választani az étlapról, hiszen a levesektől kezdve, előételeken át steak-ekig mindenféle megtalálható rajta. Még gyerekmenü is! Dorottya még nem tart ott hogy külön neki rendeljünk egy menüt, így néhány szem sült burgonyát evett a mi menünkből. A kisebbek Ikeás etetőszékekben ülhetnek kényelmesen az asztalhoz.


A mellékhelyiséget nem kerestem fel, így nem láttam, hogy van-e pelenkázó, de egy másik csoporttagtól tudom, hogy van külön baba-mama helyiség is.

Elégedettek voltunk a kiszolgálással, az ételek mennyiségével, minőségével, és a gyerekekhez való hozzáállással. Valamint tetszett, hogy kényelmesen tudtunk közlekedni a babakocsival, a játéksarok melletti részen elég tágas a tér. Mi biztosan visszatérünk még!


Sophie & Ben Bistro
1061 Budapest, Káldy Gy. u. 5.
+36 30 208 7700
hello@sophieben



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése