2012. december 14.

Adventi koszorúk - készülődés a karácsonyra

Ha valaki kicsit közelebbről ismer, tudja rólam, hogy a kedvenc időszakom az év téli időszakában van, az adventtel kezdődik, és az évvel együtt ér véget. Nem szoktam erről sok embernek részletesen beszélni, mert kicsit furán szoktak rám nézni, vagy egyenesen nem tartanak normálisnak, kedvező esetben csak karácsony "fan"-nak mondanak, ha arról mesélek, mikor kezdek, és hogyan készülni az ünnepre. 

Nem tehetek róla, lehet, még nem nőttem fel igazán, ami engem tulajdonképpen nem nagyon zavar. Mostanában viszont, a facebook-ot böngészve rájöttem, hogy sok rokonlelkem van közel s távol.
Ebből kiindulva, és mert a blogunk nem csupán a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséről szól, úgy döntöttünk, két recept közé beszúrunk egy remélem hangulatos, adventi koszorúkról szóló bejegyzést.
Néhány éve már nem csupán itthonra készítünk koszorút, hanem "megrendelésre" másoknak is.


Tavaly például barátunk, Tomi először kért meg erre a feladatra, és nagyon izgultam, mert férfinek még nem gyártottunk koszorút. Sikere lehetett, mert idén újra megkérdezte, hogy megcsinálnám-e neki. Idén az ő koszorúja készült el elsőként. Most a narancssárga gyertyák mellé terméseket (narancshéj, fahéj, alma, makk, faháncs) fehér bogyókkal, piros szalagos "beszúróval", kevés aranyszínű angyalhajjal és egy angyalkával díszítettünk. A koszorúalapot ezüstfenyővel vontuk be.


Beáék már "régi motorosoknak" mondhatók, több éve rám bízzák az adventi várakozás főszereplőjének megalkotását. Előző évben Bea is részt vett a munkálatokban, idén úgy döntött, újra szabad kezet ad, ideje nem sok lévén, így csak hárman mozgattuk meg a fantáziánkat anyával és Andrásommal. A szintén ezüst fenyővel bevont koszorúalapra piros gyertyák kerültek, melléjük ismét termések (narancshéj, almaszelet, ánizscsillag, faháncs, gallycsokor, toboz), egy kevés piros gyöngysor, szalmacsillagok és nagy masnik kerültek.


A harmadik koszorú már a saját otthonunkat díszíti, ami mind közül a legnagyobb, és egy fém alapra készült. Díszítésként nordmann fenyőt, fehér, ezüst csillagos gyertyákat, fehér bogyókat, gombákat, terméseket (makk, csipkebogyó), aranyszínű angyalhajat, ezüst és piros "beszúrót", ezüst és piros gömböket, egy nagy szalagot és egy angyalkát használtunk, középre pedig kis tobozokat szórtunk.


Amikor már eléggé belejöttünk az adventi koszorú gyártásba, a munkahelyemre szánt darab következett. Erre nordmann fenyőt és zöld gyertyákat tettünk, valamint piros-arany "beszúrókat", gombát, terméseket (makk, narancshéj, fahéj, almaszirom) és szalmacsillagokat.


Levezetésként nagymamámnak készítettünk egy kicsike koszorút nordmann fenyővel, egy nagy világoszöld gyertyával, gombákkal, piros "beszúróval", egy kis arany gyöngysorral és egy piros-arany szalaggal.


Nos, nálunk így születtek az adventi koszorúk. Mindenkinek nagyon jó készülődést, és egy kis pihenést is kívánok advent fennmaradó napjaira!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése