2018. november 16.

Habos isler

Tesztsütés készült anyuéknál a habos islerből, mint lehetséges karácsonyi sütiből. Anyukám nagy Gasztroangyal rajongó és nemrégiben éppen ennek az islernek az elkészítését mutatták be a műsorban. Persze azonnal le kellett töltenünk a receptet, annyira megtetszett neki. Rögtön kijelentette, hogy ha átmegy a teszten - vagyis finom és nem túl időigényes az elkészítése - akkor ez lesz az egyik sütemény a karácsonyi asztalon.Jelentem, átment. Azzal a kitétellel, hogy max 6 cm átmérőjű szaggatóval vágja ki a korongokat, hogy viszonylag kicsi islereket kapjunk, mert nagyon-nagyon tömény a teljes csokimáz és a tojáshab miatt. Szóval egyszerre egy éppen elég belőle.

És íme a recept.

Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- reszelt citromhéj

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, linzertésztát készítünk belőle. Gömbbé formázzuk, folpackba csomagoljuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük.

Ezután kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, kör alakú tésztaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.Hozzávalók a habhoz:
- 6 tojásfehérje
- cukor (a tojásfehérje súlyának kétszerese)

A tojásfehérjéket a cukorral összeforrósítjuk egy lábasban folyamatos és gyors kevergetés mellett. Ezután kemény habbá verjük. Csillagcsőrös habzsákba töltjük és minden második linzerkarikát körkörös mozdulattal megtöltünk. Mindegyikre rátesszük a tetejét.

Hozzávalók a bevonathoz:
- 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

A csokoládét egy lábasba tördeljük és gőzfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott csokival bevonjuk az islereket, úgy hogy az oldalára is jusson belőle.

A süteményeket tálcára rendezzük és hűtőben hagyjuk rádermedni a csokit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése