2018. október 15.

Szőlős sült túrótorta


Gyors túrótorta váratlan vendégek fogadására, kevés hozzávalóból. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük, amit szeretünk és ami éppen megtalálható otthon. Mivel szőlőszezon van és egy nagyon kedves ismerőstől hetek óta kilószámra kapjuk a saját termesztésű szőlőt, ezért nálunk most szőlővel készült. Nyári időszakban ribizlivel, málnával is isteni!

         

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 12 dkg túró
- 3 citrom
- 4 tojás
- 80 ml tej
- 25 dkg búzadara
- 1/2 csomag sütőpor
- 30-40 dkg szőlő
- csipetnyi só


A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromok levét és reszelt héját, a túrót, a tojások sárgáját és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. A búzadarát és a sütőport is belekeverjük.

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és apránként, óvatosan beleforgatjuk a masszába.

Egy 22-24 cm-es sütőformát kivajazunk-lisztezünk vagy sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején a megmosott szőlőszemeket.



180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt kissé kihűtjük, ízlés szerint további szőlőszemekkel díszíthetjük.

Nagyon szépen szeletelhető sütemény.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése