Gyors túrótorta váratlan vendégek fogadására, kevés hozzávalóból. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük, amit szeretünk és ami éppen megtalálható otthon. Mivel szőlőszezon van és egy nagyon kedves ismerőstől hetek óta kilószámra kapjuk a saját termesztésű szőlőt, ezért nálunk most szőlővel készült. Nyári időszakban ribizlivel, málnával is isteni!
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 12 dkg túró
- 3 citrom
- 4 tojás
- 80 ml tej
- 25 dkg búzadara
- 1/2 csomag sütőpor
- 30-40 dkg szőlő
- csipetnyi só
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromok levét és reszelt héját, a túrót, a tojások sárgáját és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. A búzadarát és a sütőport is belekeverjük.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és apránként, óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Egy 22-24 cm-es sütőformát kivajazunk-lisztezünk vagy sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején a megmosott szőlőszemeket.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt kissé kihűtjük, ízlés szerint további szőlőszemekkel díszíthetjük.
Nagyon szépen szeletelhető sütemény.
Nagyon szépen szeletelhető sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése