Újabb minipalacsintával jelentkezem. Hiába, no, szeretjük! És a végtelenségig lehet variálni az összetevőket. Most ez az új kedvenc, Dorottya imádja, Tántija szintén. Mi sem tudjuk abbahagyni az evését, frissen, forrón nekilátunk.
Nyakunkon az almaszezon, úgyhogy sűrűn fog készülni nálunk, az biztos!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3-4 db alma
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 3 kávéskanál cukor
- liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
+ olaj a sütéshez
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a tejszínt, tejet, túrót, cukrot és jól összekeverjük. Az almát meghámozzuk és a palacsintatésztába reszeljük. Annyi lisztet dolgozunk hozzá - a lisztben elkeverjük a sütőport - , hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
Negyed órát állni hagyjuk, majd egy palacsintasütőt vékonyan kiolajozunk, felhevítjük és evőkanálnyi adagokat teszünk bele a tésztából. (Az én serpenyőmben 4 db minipalacsinta fér el egyszerre). Pár perc alatt pirosra sütjük a palacsinták alját, majd megfordítjuk és a másik oldalukat is.
Addig ismételjük a műveletet, míg el nem fogy a kisütni való palacsintatészta. Ne felejtsük minden sütés előtt vékonyan megkenni olajjal a serpenyőt!
Lekvárral, párolt vagy sült gyümölcsökkel, de akár csak egy kis fahéjjal megszórva is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése