Hozzávalók:
- 450 ml natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 evőkanál kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipetnyi só
+ olaj a sütéshez
Egy tálban sima masszává keverjük a joghurtot, tojást, cukrot, lisztet, citromlevet, sütőport és a csipetnyi sót. Körülbelül negyed órát pihentetjük a tésztát, ez után egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk. A tésztából evőkanálnyi adagokat helyezünk a serpenyőbe (nekem 3 ilyen adag fér el egyszerre kényelmesen a palacsintasütőmben) és lefedve körülbelül 3 percig sütjük, vagyis amíg az alja megpirul, teteje pedig megdermed. Megfordítjuk a mini palacsintákat és a másik felüket is pirosra sütjük. A kész palacsintákat papírtörlővel bélelt tálra szedjük. Kisütjük az összes tésztát, az olajat időnként pótoljuk.
A sült gyümölcshöz:
- 2 nagyobb alma
- 8-10 szem szilva
- fahéj
- 1 evőkanálnyi olvasztott vaj
Az almákat meghámoztam, gerezdekre vágtam, magházukat eltávolítottam, majd kicsire daraboltam. A szilvát kimagoztam, negyedekre vágtam. Egy sütőtálat kibéleltem sütőpapírral, beletettem a gyümölcsöt, meglocsoltam az olvasztott vajjal és megszórtam fahéjjal. Jól összeforgattam és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Körülbelül negyed óráig sütöttem.
Így, hogy a kislányom is kapott belőle, langyosra hűtöttem a gyümölcsöt és a palacsintát is tálalás előtt. De frissen, forrón is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése