2018. január 25.

Egyedényes spagetti

Spagettis recept után még egy spagetti. Ez van, ha szeretjük a tésztát. :) De ez egy igazán különleges tésztás recept, mert:
- mindössze egyetlen edényben készíthető el
- kevesebbet kell mosogatni mint egy átlagos spagettis étel után
- néhány hozzávaló kell csak bele, hús egyáltalán nem, és mégis finom
- körülbelül húsz perc alatt készen is van.


Na és persze azért is különleges, mert a tesóm vendégelt meg minket rá. :) Komplett háromfogásos ebédet csinált nekünk úgy hogy nincsen sütője és mindössze 2 db indukciós főzőlap található a konyhában. Az egyiken főzte a levest, a másikon a spagettit, a desszert pedig sütés nélkül készült. Így kell ezt megoldani!

Hozzávalók:
- 50 dkg spagettitészta
- 2 fej hagyma (ha szeretitek, lehet 2 nagy fej)
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 15-20 db koktélparadicsom
- 4 dl paradicsomsűrítmény vagy 5 dl házi paradicsomlé
- 10-15 friss bazsalikomlevél
- só
- őrölt bors
- víz

+ tálaláshoz reszelt sajt, aprított bazsalikomlevél

Egy nagy lábasba beletesszük a spagettitésztát. Érdemes kettétörni, hogy azonnal ellephesse a víz, amikor ráöntjük. Hozzáadjuk a félbe, majd szeletekre vágott hagymát, felszeletelt fokhagymát, kettévágott koktélparadicsomokat és a bazsalikomleveleket. Ráöntjük a paradicsomlevet vagy -sűrítményt, és annyi vizet, hogy éppen ellepje a hozzávalókat. Sóval-borssal ízesítjük.

Felforraljuk és a forrástól számított kb. negyed óra alatt sűrűn kevergetve készre főzzük. Nagyon vigyázzunk, hogy le ne égjen! Ha jól csináltuk, a tésztánk al dente lesz, és szaftos marad.

Tálaláskor aprított friss bazsalikomlevelet és reszelt sajtot kínálhatunk hozzá. Legfinomabb parmezánnal.


Nekem nagyon ízlett az egész ebéd, de ez a tészta különösen elnyerte a tetszésemet! Ha valaki olyan variálós mint én vagyok egy recept láttán, továbbgondolhatja, mit tenne még bele: kaliforniai paprika kockákat, sonkacsíkokat például. Szabadon szárnyalhat a fantázia.

Köszönjük a finom ebédet, Mazsi!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése