Most viszont egy kicsit átvariáltam, és ez sült ki belőle. :)
Laktató csirkeétel, az már egyszer biztos. Csípős szalámival, sajttal, erős paprikával és póréhagymával töltöttem, baconbe göngyöltem.
Nagyon egyszerűen elkészíthető és garantált a siker! Nem lehet elrontani. Ráadásul ízlés szerint variálható: szalámi helyett kolbászdarabkákkal, trappista helyett például mozzarella sajttal tölthető.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb csirkecomb filé
- szárnyas fűszersó
- 10-15 dkg paprikás szalámi
- 1 kisebb hegyes erős paprika
- 1 evőkanálnyi jalapeno paprika
- 15 dkg sajt
- kb. 10 centiméter póréhagyma
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1-2 evőkanál olívaolaj
Imi a bőrös csirkecombot szereti, így ahogyan a fagyasztóból elővettem, úgy dolgoztam fel, nem távolítottam el a bőrét. Amint felolvadt a hús, szétterítettem, mindkét oldalát megszórtam fűszersóval. A bőrös felével lefelé fordítva hagytam fél órát pihenni.
Közben a sajtot felszeleteltem, a paprikát és a jalapeno paprikát felkockáztam, a póréhagymát karikára vágtam.
A csirkecomb belsejét kiraktam paprikás szalámi karikákkal, a közepére ráfektettem sajtszeleteket, rászórtam a paprikát, hagymát. Amennyire tudtam, összegöngyöltem a csirkecombot, a szélét fogpiszkálóval megtűzögettem, majd szorosan körétekertem a bacon szeleteket.
Olívaolajjal kikent tűzálló tálba tettem a húscsomagokat, és a tálat lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 45 percig sütöttem, majd amikor már puhának éreztem a húst, fedő nélkül sütöttem tovább kb. 5 percig, amíg szépen megpirult rajta a szalonna.
Imi kukoricás rizst kért mellé, és a fotón látható anyukám svéd uborka csalamádéja is, amiből idén rengeteget tett el, csak sajnos figyelmetlenségem miatt még nem osztottam meg veletek a receptjét.
Hamarosan pótolom, hátha valaki jövőre éppen ezt fogja keresni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése