2019. szeptember 12.

Olaszos bableves spenóttal

Pillanatok alatt elkészülő leves dolgos hétköznapokra. Vagy csecsemőt és kisgyereket nevelő anyukáknak mint amilyen én vagyok. :) Szóval olyanoknak, akiknek kevés idejük van finom, saját készítésű ételt főzni a családnak.

Az eredeti receptet anyu a Receptvarázs könyv formában megjelent receptgyűjteményében találta. Eleinte kicsit húzódozott elkészíteni, mert ő nem szereti a spenótot. De rajta kívül mindenki a a családban, így gyorsan beadta a derekát. Aztán megkóstolta és rájött hogy nagyon finom ez a leves a spenóttal együtt! 


Hozzávalók:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1/2 vöröshagyma
- 15 db bébirépa
- 2 doboz fehérbab konzerv
- 1 liter csirkealaplé
- 3 mokkáskanál olaszos fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű)
- 15 dkg bébispenót
- frissen őrölt bors

Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a durvára vágott répát. 3 percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a lecsöpögtetett babot és az alaplét, megszórjuk a fűszerkeverékkel.

Felforraljuk, a babot kissé szétnyomkodjuk benne. Kis lángon, néha megkeverve további 8 percig főzzük.

A spenótot a maradék olajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk.

A levest tálakba merjük, közepére halmozzuk a spenótot és frissen őrölt borssal megszórjuk.

Remélem kedvet kaptatok ehhez az egyszerű kis leveshez. Érdemes kipróbálni, hűvös őszi napokon tökéletes lélekmelegítő lehet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése