2019. május 27.

Többmagvas csokis keksz

Van már egy hasonló csokis keksz recept a blogon, csak éppen magvak nélkül. Nem tudom eldönteni, hogy a kettő közül melyik a jobb. Talán most - mivel újdonság volt számomra, a másikat már ezerszer készítettem - ez a magvas ízlik egy icipicit jobban. 
                                                                         


Pici lányom nagyon lelkesen segített keverni, összeöntögetni a hozzávalókat, sütés közben még a macijának is megmutatta, hogy mi készül a sütőben. Már most látom, hogy hatalmas segítségem lesz a későbbiek során a konyhában. :)



Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 17 dkg cukor
- 1 tojás
- 12,5 dkg liszt
- 7,5 dkg holland kakaópor
- fél zacskó sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 púpozott evőkanál csokis gabonapehely
- 7 dkg mandula, földimogyoró, tökmag vegyesen
- csipetnyi só

A lágy vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük habosra. Apránként adjuk hozzá a sót, kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet.

A gabonapelyhet tördeljük apróbbra, a magvakat és az étcsokit aprítsuk fel és keverjük bele a masszába.


Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre evőkanállal halmozzunk kb. 5 cm távolságra egymástól gombócokat a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig. Ekkor kívülről már szilárdnak, belülről még kissé nyersnek tűnik, de amint kihűl a süti, meg is szilárdul.

Langyosan és teljesen kihűlve is nagyon finom!


Itt pedig az én kis segítségem, a 27 hónapos Dorottya lánykám látható. :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése