2019. március 13.

Paradicsomos-cukkinis tészta húsgombóccal



Paradicsomos tészta, a megunhatatlan. Nagyon-nagyon szeretjük, de ezt egy párszor már biztos leírtam itt a blogon. Elnézést, ha magamat ismétlem. :)

Az alap, sima, fokhagymás paradicsomszósz a kedvencünk, de jó néha egy kis változatosságot vinni bele. Anyunak van egy szuper szakácskönyve (A Receptvarázs legjava című), és ebben találta ezt a cukkinis, húsgombócos variációt.



A receptet nagyjából változtatás nélkül közlöm, anyu majdnem pontosan úgy csinálta, ahogy le van írva a könyvben. Volt benne némi hiányosság, illetve ellentmondás, ezt én igyekszem javítva átadni.

Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertés- vagy marhahús vagy akár vegyesen
- fél marék frissen aprított petrezselyem
- fél marék frissen aprított bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj

A darált húst összedolgozzuk a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és ebben pirosra sütjük a gombócok minden oldalát. Amint elkészültek, szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük és félretesszük.


Hozzávalók a tésztához:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kápia paprika
- 1 közepes cukkini
- 5 dl passzírozott paradicsom
- fél maréknyi frissen aprított bazsalikom
- fél maréknyi frissen aprított petrezselyem
- 2 dl száraz fehérbor
- só, bors ízlés szerint

+ 50 dkg tészta, 10 dkg mozzarella

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.

A húsgombócok sütéséből visszamaradt zsiradékba tesszük a vékonyan felszeletelt fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a csíkokra vágott paprikát, a zöldfűszereket és a felkarikázott cukkinit. 5 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Amint felforrt 10 percig rotyogtatjuk, vagy amíg kissé be nem sűrűsödik a szósz.

Ez után belekeverjük a kifőtt tésztát és a húsgombócokat. Tálaláskor mozzarelladarabokkal szórjuk meg a tetejét.


Isteni finom, gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése