Különleges citromos, friss ízvilágú csirkemell és még frissebb, rengeteg petrezselyemmel megszórt vajas spagetti. Tökéletes kombináció!
Széll Tamás receptjét már sokan elkészítették, van aki változatlan formában és van aki kisebb-nagyobb módosításokat eszközölt rajta. Anyuék is módosítottak kicsit, elsősorban a mennyiségeken, ezért most az ő változatukat fogom közzétenni. :)
Széll Tamás receptjét már sokan elkészítették, van aki változatlan formában és van aki kisebb-nagyobb módosításokat eszközölt rajta. Anyuék is módosítottak kicsit, elsősorban a mennyiségeken, ezért most az ő változatukat fogom közzétenni. :)
Hozzávalók a sült csirkemellhez:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 2 db bio citrom héja
- fél citrom leve
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- kb. 10 dkg vaj
Az egészben hagyott csirkemellfilé mindkét oldalát finoman sózzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, felforrósítjuk és belefektetjük a húst. Durvára zúzott fokhagymát, burgonyahámozóval hámozott citromok héját dobunk mellé. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Ezt addig ismételjük amíg az összes hús el nem fogy. Egy sütőtálba egymás mellé sorakoztatjuk a csirkemelleket, ráöntjük a visszamaradt fokhagymás zsiradékot és hozzáadunk fél citrom levét. Előmelegített 120 fokos sütőben további kb. 10 percig sütjük. Végül alufóliával letakarva tartsuk melegen amíg elkészítjük a spagettit.
Hozzávalók a spagettihez:
- 50 dkg spagettitészta
- 5 tojás sárgája
- 1 nagy vagy 2 kisebb csokor petrezselyem apróra vágva
- 20 dkg hideg vaj kockára vágva
- só
Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beletesszük a spagettit és kb. 2 perccel rövidebb ideig főzzük mint szoktuk. Szűrjük le, de egy kevés vizet hagyjunk rajta. Így öntsük át egy magas falú serpenyőbe, forraljuk fel és kevergetve pároljuk a tésztát néhány percig. Húzzuk félre a tűzről, adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat és a tojások összekevert sárgáját és az aprított petrezselymet. Kevergessük, rázogassuk, míg egy krémes, sűrű, tejszínszerű bevonat keletkezik minden szál spagettin. Nem szabad kicsapódnia a mártásnak.
Azonnal, forrón tálaljuk a csirkemellel.
Ezekkel a kissé módosított mennyiségekkel (is) isteni finom lett ez az összeállítás. Én, aki amúgy nem rajongok annyira a tojássárgájáért, akkora adagot vágtam be a spagettiből, hogy nem is értettem, hogy fért belém. A csirkemell pedig különösen kellemes így megsütve. Kívülről kap egy kis ropogósabb kérget, belülről viszont szaftos marad.
Próbáljátok ki ti is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése