A recept alatt látható hozzászólás szerint nem elég kávéízű a torta, ezért úgy döntöttem, hogy jóval több kávéval készítem el. Természetesen a liszt mennyiségét is megemeltem, hogy ne legyen túl híg a massza.
Jó döntés volt. Igaz, még így sem éreztem túl intenzívnek a kávé ízét, pont kellemes volt.
Hozzávalók a tortalaphoz:
- 23 dkg liszt
- 2 evőkanál őrölt feketekávé
- 1,7 dl főzött feketekávé
- 26 dkg cukor
- 6 tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral együtt fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a lefőzött kávét, majd beledolgozzuk az őrölt kávét, a lisztet és a szódabikarbónát is.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. Óvatosan, apránként beleforgatjuk a kávés masszába, jól elvegyítjük.
Egy 24 - vagy 26 - cm-es tortaformát kivajazunk, -lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 35 - 45 percig, tűpróbáig sütjük.
Amint elkészült, eltávolítjuk róla a sütőformát és hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vanília (esetleg kókusz) ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
A tejben simára keverjük a pudingport és a 3 evőkanál cukorral együtt sűrű pudingot főzünk belőle. Amint megfőtt, belekeverjük a kókuszreszeléket. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral majd a kihűlt kókuszos pudingot is beledolgozzuk.
A tortalapot 2 felé vágjuk, ha sikerül, akkor még jobb ha 3 felé. Nekem sajnos nem sikerült, annyira lágy volt a tésztája. De így legalább jó vastagon meg tudtam kenni a két lap között a tortát.
Tehát a pudingos krémet elosztjuk úgy, hogy ne csak a torta belsejébe, hanem a tetejére és az oldalára is jusson belőle és egyenletesen bevonjuk vele. Ha marad a krémből, még rózsákat is nyomhatunk a sütire csillagcsőrös habzsák segítségével.
Tálalás előtt érdemes jó lehűteni, hogy megdermedjen a krém. Finom, lágy tésztájú, szépen szeletelhető torta! Az ünnepeltnek ízlett és ez volt a lényeg. :)
MÉG EGYSZER BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK, ANDRÁS!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése